Eesti Raudtee lõpetab Rakveres ja Kiviõlis rongipiletite müügi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ARGO SOOLEP,

Põhjarannik

Eesti Raudtee kavandab sügisest lõpetada Rakvere ja Kiviõli raudteejaamades Moskva ja Peterburi reisirongide piletite müügi ning püüab jaamahooned kaelast ära saada.

«Rakvere ja Kiviõli on sellised punktid, mis reisijate veoga tulu ei saa,» selgitas Eesti Raudtee marketingijuht Sigurd Sepp. «Mõlemas jaamas müüakse keskmiselt paar piletit päevas. Tallinnas müüakse Moskva rongile keskmiselt üle viiesaja pileti.»

Piletite müümise lõpetamine kahes jaamas on Sepa sõnul veel alles ideejärgus ning mingit kindlat otsust pole Eesti Raudtee juhatus veel teinud. «See on vaid toores idee, mida pole analüüsitud,» ütles ta.

Kuigi Jõhvi jaamas müüakse kuus tunduvalt rohkem pileteid kui Rakveres ja Kiviõlis, kavandab Eesti Raudtee veel sel aastal piletite müügipunkti Jõhvi raudteejaamast mujale viia.

Eesti Raudtee rahvusvahelise reisijateveo Virumaa piirkonna müügikorraldaja Nikolai Alberti sõnul on Jõhvis rahvusvaheliste reisirongide piletite läbimüük küll suur, kuid kehvas seisundis jaamahoone ülalpidamine on Eesti Raudteele koormaks.

Eesti Raudtee kinnisvaraüksuse juhataja Andrus Annuki sõnul on Jõhvi jaamahoone üleandmine munitsipaalomandisse olnud küll jutuks, kuid kuni raudteejuhid ja linnavalitsus pole kokku leppinud, on jaamahoone saatus lahtine.

Eesti Raudtees on arutatud ka võimalust, et seni Rakveres ja Kiviõlis paariks minutiks peatunud reisirongid hakkavad nendest jaamadest sõiduaja kokkuhoiu tõttu peatumata läbi sõitma. Praegu peatuvad Venemaale suunduvad reisirongid pärast Tallinnast väljumist Tapal, Rakveres, Kiviõlis, Jõhvis ja Narvas.

Eesti Raudtee ja Rakvere linn peavad hetkel jaamahoone saatuse üle läbirääkimisi. Kiviõli linn raudteejaama enda valdusse võtta ei soovinud ning nüüd otsib Eesti Raudtee hoonesse rentnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles