Elanikud kahtlustavad raharaiskamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leete tänava elanikud Ivar Kangro (vasakult) ja professor Mihkel Naams usuvad, et Tallinna Vesi kaevas nende kodutänava, kuhu paar aastat tagasi kanalisatsioonitorud paigaldati, taas üles seetõttu, et maksumaksja raha eest oma varasemat praaktööd parandada.
Leete tänava elanikud Ivar Kangro (vasakult) ja professor Mihkel Naams usuvad, et Tallinna Vesi kaevas nende kodutänava, kuhu paar aastat tagasi kanalisatsioonitorud paigaldati, taas üles seetõttu, et maksumaksja raha eest oma varasemat praaktööd parandada. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikakõrgkooli professor Mihkel Naams ja teisedki Leete tänava elanikud kahtlustavad, et Tallinna Vesi teeb nende tänaval varasemaid praaktöid ümber ning kasseerib selle eest maksumaksjatelt kümneid, kui mitte sadu tuhandeid kroone lisaraha.




Tallinna Vesi ehitas 2006.–2007. aastal kanalisatsiooni Tallinna kesklinnas Leete tänaval. Tööd lõppesid natuke enne Auru tänava ristmikku. Eelmise neljapäeva öösel alustas Tallinna Vee lepingupartner Viimsi Keevitus samas kohas töid uuesti, et varustada kanalisatsiooniga ka Suitsu, Luite ja Veduri tänava elanikud.

Kohalikele inimestele postkasti potsatanud kirjas väidab Viimsi Keevitus, et tööd algavad 23. aprilli öösel Auru ja Leete tänava nurgal. Öösel müra peale ärganud Leete tänava elanikud nägid aga ehmatusega, et nende kodutänavalt freesitakse asfalt üles päris pikas lõigus enne Auru tänava ristmikku.

Hämmastust tekitas teadmine, et sellel lõigul olid mõne aasta eest kanalisatsioonitorud juba paigaldatud ja uus teekate maha pandud. Miks oli nüüd siis vaja tänav uuesti üles kaevata, kui kanaliseerimistööd pidid jätkuma Auru tänava ristmikult?

Naams kahtlustab, et kui 2006. ja 2007. aastal Tallinna Vesi Leete tänaval kanalisatsioonitorud maasse kaevas, ei pandud need Leete tänava lõpus piisavalt sügavale ning nüüd tuleb torud allapoole paigutada. See aga tähendab paekivi sisse sügavama kanali lõhkumist, mis tähendab suurt tööd. Seepärast ei ole Naams kindel, et Viimsi Keevitus suudab selle töö planeeritud nädalaga ära teha.

«Minul tekib küsimus, kes selle ümbertegemise kinni maksab,» ütles Naams. «Tallinna Vesi küll maksab, kuid linn peab talle need kulud maksumaksja rahaga kompenseerima.»

Leete ja Luite tänava kanalisatsiooni ehitava Viimsi Keevituse projektijuht Merle Kallus kinnitas, et tema ei tea 2006. ja 2007. aasta ehitustöödest midagi, kuid Leete tänaval vana tööd nüüd ümber tegema küll ei hakata. Projekt näeb ette torude viimist Luite ja Suitsu tänava majadeni. Firma jätkab kanaliseerimistöid sealt, kus need varem pooleli jäid ehk Leete ja Auru tänava ristmiku lähedalt.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff mainis, et Leete ja Auru tänava kandis tehakse kanalisatsioonivõrgu laiendustöid, mille käigus on vaja veidi rekonstrueerida ka olemasolevat torustikku, kuna Auru tänaval olev vana kanalisatsioon on natuke liiga kõrgel. Mingit Leete tänava torustiku ümberehitust ei tule.

Kalluse sõnul on Viimsi Keevitus kohalikke elanikke ka hoiatanud, et freesimis- ja muid töid tehakse Leete ja Auru tänaval ööpäev läbi. See tähendab inimestele paratamatult ajutisi ebamugavusi. Juunis tuleb kohalikel elanikel üle elada veel üks nädalavahetus, kui 16. liini buss mujale suunatakse. See on vajalik, et teha kanalisatsioonitorustiku liitumine Auru ja Luite tänava ristmikul.

Linna transpordiameti liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Urmas Vinni mainis, et ajutine bussiliikluse sulgemine Leete, Auru ja Luite tänaval oli selles olukorras parim lahendus. Kui Viimsi Keevitus ei tohiks öösel tööd teha, tuleks 16. liini bussid mitmeks nädalaks mujale suunata ning see tooks kohalikele elanikele kaasa senisest oluliselt suuremaid ebamugavusi.

Kanalisatsiooni ehitus Tallinnas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles