Sõnumilehe etteotsa asub Urmo Soonvald

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

JUHAN KALDRE

Sõnumilehe peatoimetajaks saab Mart Luige asemel 25-aastane spordiajakirjanik Urmo Soonvald. Eelnevalt on ta juhtinud Spordipeeglit ja Sporditähte ning töötanud Sõnumilehe sporditoimetuse heaks.

Soonvald kinnitas eile Postimehele, et Sõnumileht ei muutu kollaseks leheks, kuid muutused siiski tulevad, mitte küll üleöö, aga tõenäoliselt septembris-oktoobris. «Leht muutub kujunduselt, muutuvad mingil määral tegijad ja kindlasti rõhuasetused. Sõnumileht jääb aga objektiivseks ning faktitäpseks ajaleheks,» ütles Soonvald.

Põhivaaladest, millele uuenev leht toetuma hakkab, nimetas uus peatoimetaja inimlähedasi uudiseid, meelelahutust, sporti ja igapäevast praktilist infot.

Soonvald hindab kõrgelt oma eelkäija Mart Luige tööd. «Ta on Sõnumilehe arengu nimel väga kõvasti võidelnud, see on tal suhteliselt edukalt läinud. Eks ta ole võibolla sellest natuke väsinud,» lausus Soonvald.

Sõnumilehe vastutav väljaandja Toomas Leito kinnitas peatoimetaja juttu, et kaugemas perspektiivis muutub Sõnumileht lugejasõbralikumaks ja elavamaks leheks. Ta väitis, et juhtimise/managemendi osas jääb kõik samaks, toimetusesisesed ümberkorraldused on aga puhtalt peatoimetaja asi.

Mart Luik lahkus Sõnumilehe peatoimetaja kohalt omal soovil. «Heameelega annan ruumi ja tegutsemisvabadust uutele noortele inimestele. Kõigi eelduste kohaselt lähen TV3e, aga kätt pole veel löödud,» ütles ta. Mart Luik ütles BNSile, et ei taha siiski kirjutajana rooste minna ja tulevikus võib ta teha Sõnumilehele kaastööd.

Luik nentis, et juhtimiskogemus Soonvaldil on, mis ilmselt kallutas ka omanikke tema kasuks otsustama. Oma järeltulijale viidates peab Luik sporti oluliseks, kuid mitte primaarseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles