RMK tänavu avalikke metsaistutustalguid ei tee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaistutus
Metsaistutus Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Riigimetsa Majandamise Keskus kevadise metsauuenduse käigus istutatakse üle Eesti enam kui kümme miljonit noort puud, kuid eraldi talgupäeva selleks ei tehta.

RMK juhatuse liikme Tavo Uuetalu kinnitusel oli maapiirkondade kohalike inimeste huvi istutamistööde vastu väga suur, seetõttu tänavu täiendavat avalikku talgukampaaniat ei tehta.

«Küll aga tulevad meile abiks mõned koolid, mille õpilased on traditsiooniliselt aastaid metsapäevadel vabatahtlikult kaasa löönud,» ütles Uuetalu.

Kokku uuendab RMK tänavu 6500 hektarit riigimetsa - 4500-le istutatakse puid, 1500-le külvatakse seemneid ning 500 hektarit metsamaad valmistatakse ette looduslikuks uuenemiseks.

Osades Eestimaa piirkondades istutamine juba käib ning teistes oodatakse lume lõplikku taandumist ja metsamaa tahenemist.

Järgmistel aastatel plaanib RMK praegusest veel kolmandiku võrra enam uusi puid istutada. RMK tänavuses lisaeelarve suurendatakse taimede tellimust 2012.-2015. aastaks 14,5 miljoni puuni aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles