Võlanõudjad piiravad TV 1

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

PRIIT ENNET

Mitu firmat, sealhulgas Eesti Televisioon ja Eesti Ekspress, on astunud juriidilisi samme nõudmaks TV 1-lt võlgu välja.

Eesti Televisioon esitas neljapäeval Ühispangale nõude tasuda TV 1 enam kui kahe miljoni kroonine võlg ETV-le, mille pank on garanteerinud. ETV kinnitusel ei ole TV 1 tähtajaks - 1. juuliks - ega ka pikendatud tähtajaks - 15. juuliks - tasunud möödunud aasta novembris sõlmitud reklaamimüügi lepingus ette nähtud raha. Teistel eratelekanalitel on ETV finantsjuhi Anneli Viita sõnul lepingu täitmisega «kõik korras».

ETV peadirektor Toomas Lepp ei öelnud, kas TV 1 on varasemad lepingujärgsed maksed ETV-le tähtaegselt tasunud.

Lepa väitel peab Ühispank TV 1 võla tasuma kahe päeva jooksul. Ühispanga asedirektori Janek Mäggi kinnitusel täidab pank kõik lepingujärgsed kohustused.

Mitme meediaväljaande osanik AS Meediakorp esitas kolmapäeval firmale Julianuse Inkasso võlanõude enam kui 200 000 kroonile, mille TV 1 omanik AS Eesti Sõltumatu Televisioon on väidetavalt jätnud tasumata Eesti Ekspressi vahel ilmunud kristliku suunitlusega lisalehe eest.

Firma Julianuse Inkasso avaldas eile Meediakorpi osalusega ajalehtedes Eesti Päevaleht ja Õhtuleht kuulutuse, milles palub Eesti Sõltumatu Televisiooni võlausaldajatel ühendust võtta võlanõuete koondamiseks.

Ühe Julianuse Inkasso töötaja kinnitusel tuli kuulutuse peale juba eile võlanõudeid juurde. Julianuse Inkasso esindaja kohtuasjades Tiia Born ütles eile Postimehele, et praegu on põhjalikumalt töösse võetud üks Sõltumatu Televisiooni vastu esitatud umbes paarisaja tuhande kroonine võlanõue. Klientide huvidele viidates ei avaldanud Julianuse Inkasso rohkem informatsiooni. Firma juht Kaupo Kuusik andis teada, et ei suhtle enne esmaspäeva ühegi ajalehega.

Ka TV 1 juhatuse esimees Oleg Sõnajalg ei nõustunud TV 1 poolseid kommentaare andma enne esmaspäeva, mil aktsiaseltsi nõukogu arutab suhteid meediaga.

TV 1 uudistetoimetuse juht Nele Laanejärv ütles, et telejaama pihta suunatud kriitika ajalehtedes lihtsalt segab tavaliste töötajate tööd. «See on jälle üks suur meediamull,» ütles Laanejärv. «Ma ei tea, kas sellega on keegi midagi taotlenud ja ka saavutab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles