Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Malevakohad rabati ära poole tunniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Malevasuvi avatakse igal aastal rongkäiguga vanalinnas
Malevasuvi avatakse igal aastal rongkäiguga vanalinnas Foto: Peeter Langovits

Õpilasmalev jagas täna poole tunni jooksul ära kõik ligi 900 suvist malevakohta, kõige kuumemad Saaremaa rühmad said täis suisa kolme minutiga.

Sihtasutuse Õpilasmaleva juhataja Oliver Jakobson ütles Postimees.ee'le, et kella 14st avatud registreerimislehe kaudu saadeti esimese 15 minutiga üle 700 ankeedi, poole tunni pärast lõppes registreerimine ka viimasesse rühma.

Tänavu suvel avatakse 50 rühma, kus saab tööd kokku 875 noort. Mullu sai malevas tööd ligi 200 last enam. Vähenemist põhjendas Jakobson sihtasutuse kokkukuivanud eelarvega.

Tallinna linn eraldas õpilasmalevale tänavu 2,5 miljonit krooni, mis kulub laste päevasele toitlustamisele ning linnaväliste rühmade transpordile ja majutusele, samuti rühmajuhtide palkamiseks ning koolituseks. Ettevõtjate katta jääb noorte palgakulu.

Umbes 500 last sõidab tööle maale. Malevlased majutatakse koolimajades, ühiselamutes, mõni tööandja (näiteks turismitalu) on võimaldanud ka tasuta majutuse. «Igal pool on katus peakohal, telkimist ei ole,» sõnas malevajuht.

Peamised malevatööd on põllumajanduslikud - marjade-herneste või muude saaduste korjamine - või heakorratööd. «Erilisemad on näiteks Elistvere loomapargis ja rannarantšos, kus lapsed saavad ka loomade eest hoolitseda,» sõnas Jakobson.

Tööd pakkuvad ettevõtjad oli sihtasutusel juba aasta algul olemas. «Pidime mõnele tööandjale rahanappuse tõttu ka ära ütlema, sellest oli ääretult kahju,» sõnas Jakobson. «Paljud ettevõtjad on ise omal ajal käinud malevas ja seetõttu toetavad malevat. Enamik, kelle juures meie lapsed on korra käinud, võtavad avasüli neid ka järgnevatel aastatel vastu,» põhjendas ta malevlaste populaarsust.

Märksõnad

Tagasi üles