Veiko Kulla tuleb tööle Tallinna politseisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

RASMUS KAGGE

Eradetektiivibüroo SIA endine suuromanik, praegu Saare kriminaalpolitseid juhtiv Veiko Kulla võib sügisest tööle asuda Tallinna kriminaalpolitseisse.

«Kui Kulla ütleb meile kindla jah-sõna, siis miks ta ei võiks Tallinnas töötada,» selgitas Tallinna prefekt Helmut Paabo eile Postimehele. «Töö on nii Saaremaal kui ka pealinnas ühesugune, veel enam kui Kullal elab perekond siin. Mina ei näe küll mingeid takistusi tema siin tööle hakkamise suhtes.»

Jutud Kulla võimalikust Tallinna politseisse tööle tulekust hakkasid politsei ringkondades liikuma juba tänavu kevadel. «Oleme Kullaga paar korda sellest (tööpakkumisest - toim) rääkinud. Jutt oli, et Kulla tuleb Tallinna sügisest. Praegu puudub vaid tema konkreetne jah-sõna,» lisas Paabo.

Lummab kriminaalpolitsei

Tallinna politseijuhid on planeerinud, et Kulla asub tööle kriminaalpolitsei mõne juhtivametnikuna. Eile ütles Paabo, et tõsisemalt on kaalutud Kullale pealinna Kesklinna politseiosakonna kriminaalpolitsei komissari koha pakkumist.

Mullu veebruarist Saare kriminaalpolitseid juhtiv Kulla oli Postimehele oma võimalikust töökohavahetusest rääkides sõnaaher. «Midagi kindlat veel pole. Pakkumisi on nad teinud mulle küll, kuid töökohast, mis mind rahuldaks, pole me seni veel rääkinud. Ma ei tahaks sellega eriti kiirustada,» selgitas Kulla.

Kulla sõnul ei ole tal mingit iha teha politseis karjääri, et jõuda võimalikult ruttu kõrgele ametikohale. «Mulle on tehtud siin Saaremaal oleku ajal mitmeid tööpakkumisi teistest prefektuuridest muudele ametikohtadele, kuid mind lummab kriminaalpolitsei. Olen selle tõeline fanaatik ja tahan teha seda tööd,» selgitas Kulla.

Veiko Kulla õppis 1980. aastate lõpus Nõmme miilitsakoolis ning töötas pärast seda tollases Tallinna siseasjade valitsuses välismaalaste vastu suunatud kuritegude vastu võitlemise osakonnas. 1990. aastate alguses asus Kulla tööle eriteenistusse, kus ta lõpuks tõusis 3. (info)büroo komissariks.

Skandaalidega seotud

1992. aastal algatas prokuratuur mitmeid kriminaalasju eriteenistuse töötajate väidetavate vägivallaaktide uurimiseks ning Kulla kuulutati tagaotsitavaks. Kriminaalasjade uurimine sumbus ning asi lõpetati ilma eriteenistuse töötajate süüd tõendamata.

Taas tõusis Veiko Kulla nimi avalikkuse ette 1995. aasta sügisel seoses SIA-skandaaliga, kui eradetektiivibüroost leitud poliitikute omavaheliste vestluste lindistuste tõttu pani ameti maha tollane siseminister Edgar Savisaar ning mis sai hiljem saatuslikuks kogu Tiit Vähi valitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles