Erakanalite saatus vaekausil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TAIVO PAJU

TV 3 ja Kanal 2 saatus sõltub sellest, kas neil õnnestub võita eile välja kuulutatud ringhäälingulubade konkurss.

Eile alanud konkursil peavad TV 3 ja Kanal 2 taotlema uued ringhäälinguload, sest senised load lõpevad 1999. aasta septembris. Kui TV 3 ja Kanal 2 konkursil kaotajaks jäävad, kaotavad nad sellest hetkest alates viieks aastaks eetriõiguse.

Ringhäälingulubade komisjoni esimees Urmas Sõgel hoiatas, et seniste Kanal 2 ja TV 3 ringhäälingulubadele võib tulla ka teisi pretendente. «Loomulik, et teised taotlused tulevad juurde, turg on piisavalt suur,» oletas Sõgel.

Kui EVTV ja RTV liitumisel kuulutati välja samasugune konkurss, ei puudunud palju, et 1996. aasta algul oleks TV 3 asemel ringhäälinguloa saanud hoopis AS Trio, mis soovis käivitada Kuku-TVd.

Lisaks kahele üleriigilisele ringhäälinguloale puudutab konkurss ka kaht rahvusvahelist ringhäälinguluba. Gamesat soovib luba Euroloto televisioonile, samuti soovib Eesti Sõltumatu Televisioon näidata TV 1 programmi väljaspool Eestit.

Rahvusvaheliste ringhäälingulubade ja kohaliku ringhäälinguloa konkursil osalemise tähtaeg on 1. november, üleriigiliste ringhäälingulubade taotlejail on aga aega 1. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles