Sõjaväelogistikud harjutavad ümberpaiknemist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe soomukid. Pilt on illustratiivne.
Kaitseväe soomukid. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Homme, 28. aprillil algab Jägala sõjaväelinnakus kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni ümberpaiknemisõppus.

«Sellel õppusel planeeritakse ja viiakse esimest korda ka täies mahus ellu logistikapataljoni ümberpaiknemine. Seejuures peab meie staap suutma säilitada pideva töörutiini,» ütles logistikapataljoni staabiülema kohusetäitja kapten Sven Pool. «Samas anname ka viimase lihvi ajateenijate teadmistele ja oskustele,» vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja Pooli sõnu.

Viieteistpäevase õppuse eesmärgiks on harjutada logistikapataljoni ümberpaiknemist ja sellega seotud pataljoni  staabiprotseduure, sõidukite konserveerimist. Lisaks täiendatakse kaaderkooseisu teadmisi maasturite osas ning koostatakse järgmise väljaõppeperioodi õppekavad.

Õppusel osaleb kogu logistikapataljoni kaaderkoosseis ja kõik ajateenijad, kokku 160 kaitseväelast.

Pataljoni ümberpaiknemise tõttu liiguvad Tallinna-Jägala vahelistel teedel suuremad transpordivahendite kolonnid 28. aprillil ja 12. mail.

Harjutusele eelnes ajateenijate kolmenädalane allüksusekursus, kus õpiti ja harjutati motoriseeritud rännakut ning rühmitumist nii rännakul kui koondumisalal.

Kaitseväe logistikakeskuse missiooniks on tagada pühendunult ja professionaalselt Eesti kaitseväe võitlusvalmidus ning jätkusuutlikkus vajalike materjalide, teenuste ja väljaõppega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles