Putin: Gruusia ei jää karistamata

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin kohtumas Hiina kolleegi Wen Jiabaoga.
Venemaa peaminister Vladimir Putin kohtumas Hiina kolleegi Wen Jiabaoga. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa peaminister Vladimir Putin mõistis hukka Gruusia vägede rünnaku Lõuna-Osseetias, kinnitades meediale, et see ei jää vastuseta.

 

Pekingisse olümpiamängude avamisele sõitnud Putin nimetas kahetsusväärseks, et samal päeval spordi suursündmuse algusega on Gruusia võimud alustanud «agressiivset tegevust» Lõuna-Osseetias, vahendas AFP.

«Nad on reaalselt alustanud vaenutegevust, kasutades tanke ja suurtükke,» toonitas ta. «Kurb küll, kuid see nõuab karistusmeetmeid.»

Venemaa seisab kindlalt Lõuna-Osseetia separatistliku valitsuse poolel ning sealsed poliitikud on korduvalt lubanud sõja puhkemise korral sekkuda.

Gruusia konfliktitsoonides viibivad SRÜ egiidi all ka suure naaberriigi rahuvalveväed, kelle lahkumist Thbilisi nõuab. Samal ajal on konfliktipiirkonda saabunud veel sadu vabatahtlikke Venemaalt. Väidetavalt on täna mürsutules hukkunud kolm rahuvalvajat.

Putin rääkis, et ta arutas kujunenud olukorda ka Hiina liidrite ja USA presidendi George W. Bushiga, kes samuti saabus olümpiamängude avamiseks Pekingisse. «Kõik nõustuvad – mitte keegi ei taha näha sõda,» kinnitas peaminister.

Gruusia president Mikheil Saakašvili teatas täna ennelõunal, et suurem osa Lõuna-Osseetiast on juba «vabastatud». Vene agentuuri Interfaxi andmetel on väed tunginud ka Tshinvalisse, ent Thbilisi seda eitab, ehkki ei välista vajadusel linna sisenemist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles