Särgava: kohtunikud on rahul, kui asjust kirjutatakse tõepäraselt

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtu esimees Helve Särgava
Harju maakohtu esimees Helve Särgava Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtu esimees Helve Särgava peab tänast sünnipäevalast- kohtureporterit Tiiu Põldu pikaaegseks koostööpartneriks, kes teeb oma tööd väga põhjalikult ega kuritarvita kunagi usaldust.


«Võib julgelt öelda, et olen tööga seotult Tiiu Põlluga kokku puutunud väga palju aastaid,» ütles Särgava.

Ta peab Põllu suureks plussiks seda, et ajakirjanik ei tee oma lugusid anonüümsetele allikatele tuginedes, vaid küsib alati kõigilt artiklis puudutatud osapooltelt arvamust või seisukoha. «Seda ma tema kirjatükkide juures hindan väga,» märkis Särgava.

Lisaks hindab maakohtu esimees seda, et Põld võtab lugude kirjutamiseks ka vajaliku aja. «Tean, et ajakirjanikel, nagu teistelgi, on aega vähe. Aga ta võtab endale aja ja kui ta tahab mõnest kohtuasjast kirjutada, siis ta istubki kõik need pikad kohtupäevad kohtusaalis. Ta kuuleb ja tajub vahetult seda, mis saalis sünnib ning ta annab selle edasi ilma ilustamata ja täpselt sellisena, nagu see saalis toimus. Ja seda hindavad tema puhul ka minu kolleegid,» rääkis Särgava.

Ta lisas, et on rida ajakirjanikke, kes helistavad sekretärile ja pärivad, mis täna kohtuistungil ka toimus? «Tiiu Põld ei toimeta niimoodi ja see on tema puhul üks hinnatavam ajakirjaniku joon minu silmis.»

Veel nimetas Särgava Tiiu Põldu iseloomustavaks jooneks suurt usaldusväärsust. «Kui ta tutvub mingi kohtumaterjaliga ja seal on ka sellist infot, mis ei kuulu avaldamisele, siis Tiiu Põllu puhul võib olla täiesti veendunud, et tema artiklitest seda infot ka ei leia,» sõnas Särgava.

Ajakirjanike kohta kohtusaalis ütles Särgava, et tema töö nende pärast häiritud ei ole. Samas mõistab ta, et mõni alles tööd alustanud noor kohtunik võib ajakirjanikku tunnetada kui kontrolli ja see või temas tekitab väikese pinge. «Aga mind see ei sega. Kas istub saalis üks ajakirjanik või on neid kümme - minu juhtimisel käib asja arutamine ja mind absoluutselt see ei sega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles