Tallinna botaanikaaia rippsild jääb alles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine vaade Pirita jõe ainulaadsest rippsillast.
Talvine vaade Pirita jõe ainulaadsest rippsillast. Foto: Liis Treimann.

Pirita linnaosavalitsus ja Tallinna botaanikaaed jõudsid täna kokkuleppele botaanikaaeda ja Kose asumit ühendava rippsilla säilimise osas.


Aasta alguses andis botaanikaaia direktor Karmen Kähr teada, et rippsild demonteeritakse, kuna 1995. aastal renoveeritud sild on tänaseks päevaks niivõrd amortiseerunud, et võib kujutada endast ohtu selle ületajatele. Lisaks loodeti silla lammutamisega lahendada botaanikaaia turvalisuse küsimus.

Juba toona oli linnaosavalitsus niisugustele arengutele vastu ning täna toimunud kohtumisel jõutigi kokkuleppele, mille tulemusena Tallinna ainuke omataoline sild renoveeritakse juba lähitulevikus.

«Loomulikult on meil sellise tulemuse üle hea meel,» sõnas Pirita linnaosavanem Tiit Terik. «Ehkki sild on tõesti räsitud olemisega ning saan aru botaanikaaia murest nii sillaületajate kui aia turvalisuse pärast, siis minu silmis on rippsilla lammutamine küll liiga radikaalne plaan. Loodetavasti läbib sild juba mõne aja pärast korraliku värskenduskuuri ning pakub oma atraktiivse väljanägemisega rõõmu nii linnaosa elanikele kui lisaväärtust botaanikaaiale endale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles