Pilv: Tiiu Põllu pühendumus olgu eeskujuks

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Aivar Pilv
Vandeadvokaat Aivar Pilv Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vandeadvokaat Aivar Pilve sõnul iseloomustab täna 65-aastaseks saavat kohtureporterit Tiiu Põldu suur pühendumus ja soov kõigist nüanssidest aru saada.


Aivar Pilv märkis, et teab tööalaselt Tiiu Põldu kui ajakirjanikku ligi 20 aastat. «Olen temaga seonduvalt väga erinevate kohtuasjadega kokku puutunud ja mulle teadaolevalt on ta täna Eestis kõige pikema staažiga kohtumenetlustest kirjutaja ja see on vaieldamatult väärtus omaette,» ütles Pilv.

Tema hinnangul iseloomustab Põldu kui ajakirjanikku pühendumine ja soov kajastatavatest asjadest ka aru saada ning neid õigesti edasi anda. «Selline püüdlus pole kaugeltki omane kõigile ajakirjanikele, kes kohtumenetlusi kajastavad ning kelle puhul annab sageli tunda just vähene kogemus selles valdkonnas,» rääkis vandeadvokaat.

Pilve sõnul püüab Põld lisaks endapoolsele muljele ja kogutud infole selgitada oma seisukohtade täpsust ja õigsust ka suheldes advokaatide ja kaitsealustega ning veenduda selles, et ta on õigusalastest küsimustest ja nüanssidest, nende ümber menetluses tekkinud vaidlustest ja poolte seisukohtadest õigesti aru saanud. «Kuna kehtiv õigus on oma olemuselt keeruline, siis on oluline nii selle sisu kui ka asja puudutavate faktide õige ja täpne edastamine avalikkusele. Seejuures on oluline ka kohtumenetluse võistlevate poolte seisukohtade mõlemapoolne ja tasakaalustatud kajastamine. Minu kokkupuudete alusel võin kinnitada, et Tiiu Põld on püüdnud neid põhimõtteid järgida.»

Pilv lisas, et Põld torkab seepärast silma ka meeldiva erandina võrreldes üldise tänase ajakirjandusliku fooniga, milles domineerib valdavalt süüdistav ja õiguslikke eelhinnanguid andev teemade käsitlus. «Mõnikord on järgmisel päeval kohtumenetluse käigust ülevaateid lugedes mulje, et sa polegi viibinud selles protsessis, mida kajastatakse. Tähelepanu on pühendatud teisejärgulistele ja ebaolulistele, sageli kontekstist välja rebitud asjaoludele. Olulistest küsimustes pole aga lihtsalt aru saadud. Tiiu Põldu selline stiil ei iseloomusta,» sõnas Pilv.

«Ma soovin juubilarile õnne ja teravat sulge ning jätkuvat visadust,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles