Terviseamet: nõudeid leevendada pole kavas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaedades ei jätku pärast rühmade suurendamist kõigile lastele enam kappegi.
Lasteaedades ei jätku pärast rühmade suurendamist kõigile lastele enam kappegi. Foto: Margus Ansu

Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri märkis, et selle aasta algul täpsustatud määruses juba leevendati lasteaedade tervisekaitsenõudeid ning määruse uut muutmist praegu kavas ei ole.

«Terviseamet on veendunud, et nõuete täitmine on võimalik igal pool, kus seatakse esikohale lapse turvalisus ja heaolu,» kinnitas Iiris Saluri.

«Terviseamet ei saa öelda, et oleme kujunenud olukorraga rahul, kui pealinnas on rühmi, milles on lapse jaoks mängu- ja magamisruumi alla ühe ruutmeetri. Õnneks ei ole neid kohti palju, need on erandid, mida ei saa ega tohi laiendada tervele Tallinnale,» lisas pressiesindaja.

1. jaanuarist 2010 kehtima hakanud määruse muudatuses juba vähendati mängu- ja magamisruumi nõutava pindala nõuet.

Saluri toonitas, et ümber paigutada kas lasteaia sees või lasteaedade vahel on vaja Tallinnas suurusjärgus kuni 600 last, mitte 6000, nagu väidab Tallinna haridusamet.

Terviseameti andmetel on registreeritud laste arv ja nõutavad ruutmeetrid lapse kohta probleemiks ennekõike suuremates linnades Tallinnas ja Tartus, vähemal määral ka üksikutes lasteaedades mujal Eestis. 

Täna arutasid tervisekaitsenõuete tõttu kerkinud lasteaedade probleeme haridus- ja teadusministeerium, terviseamet ja haridusamet. Ümarlaual lepiti kokku, et mai keskel kohtutakse uuesti ning siis pakuvad ministeerium ja kohalike omavalitsuste esindajad välja oma lahendusvariandid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles