Gruusia teatas Vene lennuki allatulistamisest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ründelennukid Su-24 õhuetendusel S verdlovski oblastis.
Vene ründelennukid Su-24 õhuetendusel S verdlovski oblastis. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Gruusia võimude teatel õnnestus riigi õhutõrjel mägedes alla tulistada üks Gori linna lähedale ilmunud Vene sõjalennuk, kuid Moskvast lükati need väited tagasi.

Rustavi 2 andmetel sisenes pool tundi enne keskpäeva riigi õhuruumi neli lennukit ning üks neist tulistati alla. Vene välisministeerium nimetas seda teadet provokatsiooniks ning eitas juhtunut, vahendas Interfax.

Gruusia valitsuse pressiesindaja Avtandil Pavlenišvili kinnitas siiski lennuki allatulistamist intervjuus ERR Novostile. Rohkem ta juhtunu kohta midagi ei lisanud.

Riigi asesiseminister Eka Zguladze rääkis portaalile Civil.ge, et üks lennukitest langetas pommi Gori linna lähedale asustamata alale. Pomm lõhkes, vigastamata kedagi.

Hommikul oli kolm ründelennukit pommitanud ka Kareli piirkonda ning seal sai ministeeriumi andmetel seitse inimest kergelt haavata.

Pavlenišvili sõnul kontrollivad Gruusia sõdurid praegu juba kõiki külasid Lõuna-Osseetia pealinna Tshinvali ümbruses.

Samas ei osanud ametnik täpselt öelda kui palju on läbi öö väldanud lahingutes ohvreid ning viitas vaid massimeediale, kus räägiti mõnekümnest langenust osseetide poolel.

Gruusias täna välja kuulutatud mobilisatsiooni kohta ütles pressiesindaja, et reservväelaste hulk küündib umbes poolesaja tuhandeni. Ta kinnitas ka seda, et kõik riigi välispiirid on praegu avatud ning Thbilisi lennujaam töötab tavarežiimil.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles