Süüdistus: mees lukustas oma äripartneri korterisse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Riigiprokuratuur saatis üldmenetluses Harju maakohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 35-aastast Allanit omavolis ja ebaseadusliku reprodutseeritud arvutiprogrammi valdamises.

Süüdistuse kohaselt alustas Allan 2007. aasta lõpus koos oma tuttavaga koostööd internetikasiino videotarkvara loomiseks.

Koostöö põhines suulisel kokkuleppel, mille kohaselt mõlemad isikud panustasid projekti rahaliselt. Allani ülesandeks oli ettevõtlusega seotud probleemide ja organisatsiooniliste küsimuste lahendamine.

2008. aasta novembris sisenes Allan koos teiste isikutega oma koostööpartneri elukohta ja vahetas korteril välisukse luku ja lukustas välisukse, takistades sellega koostööpartneril korterist lahkuda.

Allan nõudis meest ähvardades, et koostööpartner kirjutaks alla seltsingulepingule ning annaks temale üle suulise kokkuleppe alusel tehtud tööd.

Samuti süüdistatakse Allanit selles, et ta sai ilma õigusliku aluseta enda valdusesse teisele äriühingule kuuluva arvutiprogrammi ning hakkas seda ärilisel eesmärgil valdama.

Advokaadibüroo kaudu taotles Allan arvutiprogrammi tegelikult omanikult programmi legaliseerimist tema kasuks või kompensatsiooni maksmist arvutiprogrammi tagastamise, informatsiooni edastamise eest ja tekitatud kahjude hüvitamiseks.

Selle eest nõudis Allan ettevõttelt algselt kuni 3 miljonit dollarit.

Süüdimõistmise korral võib kohus meest karistada vastavalt rahalise karistuse või kuni viie ja kuni kolmeaastase vangistusega.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viis läbi politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitsei osakond ning menetlust juhtis riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles