Alaliit väärtustab Erki Noole saavutusi 100 000 krooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

DEIVIL TSERP

Aastale joone alla tõmmanud Eesti kergejõustik säras eile õhtul Pirital paljuski tänu kümnevõistleja Erki Noole hiilgavale hooajale.

Parim meeskergejõustiklane Nool lõi tänavu kümnevõistluse maailmas platsi puhtaks: püstitas Götzises Eesti rekordi 8672, noppis esikoha ka Euroopa karikavõistluste superliigas (8627) ja Euroopa meistrivõistlustel Budapestis (8667).

Karika ulatas Noolele Riigikogu esimees Toomas Savi, kergejõustikuliit väärtustab Euroo- pa meistri pingutusi lähiajal 100 000 krooniga.

Naistest parimaks osutunud Virge Naeris ei saanud auhinda vastu võtta, sest harjutab Kanaa-ri saartel. Jaak Uudmäe hoolealune püstitas seitsmevõistluses Eesti rekordi 6155 ja küündis põhialal kolmikhüppes taas 14 meetrini. Sisehooajal tahab Naeris täita MMi normi 14.40.

Parima juuniori auhinna pälvisid 800 meetri jooksja Urmet Uusorg ning kaugus- ja kolmikhüppaja Kristel Berendsen. Pedagoogikaülikooli tudeng Uusorg püstitas mainekal Oslo GP-etapil isikliku rekordi 1.46,97. Peeter Kallase hoolealune seedib ahvatlevaid pakkumisi - koostööettepaneku on teinud alzheerlasest olümpiavõitja Noureddine Morceli treener, Eesti kettaheiterekordi omanik Aleksander Tammert kutsus aga Dallasesse harjutama.

USAs tudeerivat Berendseni autasustamisel polnud. Lombi taga koguvad vormi ka sprinter Milena Alver, pikamaajooksja Henno Haava ja juunioridest teiseks tulnud kolmikhüppaja Diana Nikitina.

Parimad noored Tarmo Kobin ja Kärt Siilats, kes harjutavad kodus edukaima noortetreeneri Sven Andresoo käe all, pääsesid kõrgushüppajatena juunioride maailmameistrivõistlustele. Siilats pälvis seal hinnatava seitsmenda koha.

Täiskasvanute treeneritest tunnistati parimaks Jane Salumäe nõuandja Uno Källe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles