Rahvuskultuuri fond premeeris elutöö eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

PM

Helilooja Veljo Tormis ja etnoloog Ants Viires on need Eesti kultuuritegelased, kelle elutööd hindas Eesti Rahvuskultuuri Fond tänuauhinna ja 50 000 kroonise preemiaga.

Rahvuskultuuri fondi nõukogu esimehe Eri Klasi sõnul on elutöö tänuauhind pisike tänu ja meelespidamine võrreldes selle suure töö ja loomingulise panusega, mille nii tänuauhinna tänavused kui varasemate aastate laureaadid Eesti kultuurilukku on andnud.

Väiksemad, 10 000 krooni suurused tänuauhinnad said maestro Gustav Ernesaksa loodud Eesti Rahvusmeeskoori asutajaliikmed Enn Kailvee, Ernst Puusepp, Rene Rätsnik, Rudolf Zirk, Robert Vahisalu, Voldemar Valge, Georg Vetting ning koori alguse juures olnud dirigendid Uno Järvela ja Harald Uibo.

Tänuauhindade laureaadid kuulutas rahvuskultuuri fond välja eile Tallinnas Mustpeade Majas peetud fondi sponsorite ja stipendiaatide austamiskontserdil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles