Eesti parim õpilasfirma on Pääsuke Tartu kunstigümnaasiumist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna selgitasid 14 Eesti silmapaistvaimat õpilasfirmat enda hulgast välja parima, selleks valiti Tartu kunstigümnaasiumi õpilasfirma Pääsuke kooseisus Rait Rahu, Üllar Kivila ja Sander Sõna, nende juhendaja on Karmo Kurvits.

Pääsuke toodab kasutatud autorehvidest tumbasid, mis on nägusad, mugavad ja püsivad kindlalt paigal, vahendas Junior Achievement Eesti pressiteade.

Võitja firma tugevusteks olid hea meeskonnatöö, silmapaistev müügitöö ning taaskasutus.

Teise koha sai Tallinna Linnamäe Vene lütseumi õpilasfirma Way to, kelle teenuseks on biomeetriline monitooring ning kolmanda koha saavutas õpilasfirma Pikkasso Saku gümnaasiumist, kes toodab isikupäraste piltidega T-särke ning vöörihmu.

Nooremkonsultantide lemmiku tiitli pälvis õpilasfirma Pikkasso. Õpilasfirmade kodulehekülgede võistluse võitja on õf Krok Kohila gümnaasiumist.

Esmakordselt selgitati välja ka Eesti parim rahvusvaheline õpilasfirma. Selle tiitli pälvis Tallinna 21. Kooli õpilasfirma Youth Unlimited.

Eesti parim õpilasfirma esindab Eestit Euroopa õpilasfirmade võistlusel juulikuus Sardiinias. Eelmisel aastal oli Eesti parim õpilasfirma Roheline jälg ka Euroopa parim. Parima õpilasfirma osavõttu Euroopa võistlusest toetavad Tele2 ja haridus- ja teadusministeerium.

Junior Achievement Eesti on majandus- ja ettevõtlusõppega Eesti koolides tegelenud juba 1992. aastast. JA Eesti programmid katavad kõik kooliastmed algklassidest gümnaasiumini ning on suunatud ettevõtliku eluhoiaku kujundamisele, noorte finantskirjaoskuse ning konkurentsivõime kasvatamisele ning ettevõtlusteadmiste andmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles