Läti politsei leidis ühe Soomest varastatud kraana üles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp.
Läti lipp. Foto: SCANPIX

Läti politsei leidis Riia lähedalt üles ühe autokraana, mille kurjategijad märtsi keskel Helsingist varastasid ning laevaga Tallinnasse tõid.


Politsei leidis ühe varastatud kraana Riia lähedalt Ropazist 12. aprillil ning kolmapäeval andsid korrakaitsjad autokraana üle Soome omanikfirmale, ütles Läti politsei pressiesindaja Linda Neimane-Zobena BNSile.

Kaks autokraanat varastati 13. märtsil tõenäoliselt kella 19.30 ja 20.30 vahel Helsingist Sjöma Oy laoplatsilt ja toimetati samal päeval laevadel Tallinna.

Politsei andmetel viidi üks kraanadest Helsingi Läänesadamast kell 22 väljunud Tallink Stari pardale ja teine Helsingi Katajanokalt kell 21.30 väljunud Viking XPRS pardale.

Üks varastatud autokraana on Liebherr LTM 1090 ja teine Liebherr LTM 1060. Autokraanade omanik pani masinate leidmiseks välja kokku 40 000 eurot ehk üle 625 000 krooni. Vaevatasu on
kummagi kraana leidmiseni viiva vihje eest 20 000 eurot ehk üle 312 000 krooni.

Neimane-Zobena ei täpsustanud, kas keegi sai ühe kraana leidmise eest Soome firmalt ka leiutasu.

Soome ja Läti politsei hinnangul on teinegi Soomest varastatud kraana viidud Lätisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles