Lugeja kiri: kuidas panna alus tulevasele jõukusele?

Ene Pajula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sõitsime mõni päev tagasi perekondlikult Õismäelt Kloostrimetsa. Sõit oli pikk, auto oli rahvast täis. Ja millest me rääkisime? Otse loomulikult Edgar Savisaare valimiskampaaniast.

Seda, et mõnda üksikut inimest tabab ajutine meelesegadus, ikka juhtub. Aga kuidas on võimalik, et meelesegadus on vallutanud kogu erakonna, linnavalitsuse ja munitsipaalasutused? Kuidas kõik on kollektiivselt hulluks läinud? Kas me elame Põhja-Koreas? Või kuidas peaks nimetama olukorda, kus mitte keegi linnapeale enam mõistlikku nõu anda ei suuda? Savisaar, võimekas nagu ta on, ei peaks valimiste võitmiseks üldse trummi lööma, sooloplaate ilmutama, iluuisutama, nukuteatrit mängima ega kepikõndi tegema, sest talle vajalikud hääled olid Lasnamäel koos juba enne valimisi.

Lihtne vastus on, et isegi kui mõni Savisaare õukonda kuuluv mõistlik inimene on veel välja heitmata, lahti laskmata või kinni panemata, ja isegi kui ta julgeb anda mõistlikke soovitusi, siis ei võeta teda kuulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles