Vahtkondlased piiramisüritusel

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Družkov (fotol paremal) aitas Toompea piiramisel turvamehi, juhendas ja jagas turvajatele neoonsärke. Molodoje Slovo juhatajana jagab ta Eestis Georgi linte ja on organiseerinud pronkssõduri valvamist.
Anton Družkov (fotol paremal) aitas Toompea piiramisel turvamehi, juhendas ja jagas turvajatele neoonsärke. Molodoje Slovo juhatajana jagab ta Eestis Georgi linte ja on organiseerinud pronkssõduri valvamist. Foto: Andres Haabu, Küllike Rooväli, Andres Putting / delfi / eesti ajalehed

Staabis oli meil korraldajate poolel umbes 5–10 inimest ja väljas erinevates rollides 50–70 inimest,» räägib Lauri Laasi, üks eelmise nädala Toompea piiramise ürituse peakorraldajaid.

Kui ajakirjanduses on tehtud vihjeid, et sel üritusel võis aktiivselt osalemas ja korraldamas näha Öise Vahtkonnaga seotud inimesi, siis Laasi eitab seda. Sam­a ütles Edgar Savisaar mõni päev tagasi Vikerraadios: «Mul ei ole Notšnoi Dozoriga mingit sidet. Kõik võisid vabalt üritustest osa võtta.»

Ometi, nii Postimehe, Scanpixi kui ka Delfi fotograafid suutsid Toompeal piltidele saada mitu Öise Vahtkonna taustaga isikut. Veidi guugeldamist ning nägudele saab nimed ja teod taha. Näiteks Öise Vahtkonna esindaja Sergei Tšaulin organiseeris Toompea «piiramist» Patkuli trepi juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles