Katusekortereid rüüstanud varas «kukkus» korteritesse sisse

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Kaheksakordse hoone kolm katusekorterit akende kaudu tühjaks teinud varas väidab, et ta kukkus katuseakende kaudu korteritesse kogemata sisse.

Päev pärast taasiseseisvumispüha augustis, sai Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskond kolm ebaharilikku kuriteoteadet murdvargustest Tallinnas Uus-Maailma elurajoonis asuvast korterelamust.

Kriminaalpolitseinike jaoks pole viimase korruse korterites toimuvates murdvargustes reeglina midagi erilist. Varastel on lihtsalt kõige turvalisem, juhuslikke silmi kartmata, trepikodade viimasel korrusel segamatult uste taga toimetada.

Ent seekordsed kuriteokohad muutis eriliseks asjaolu, et varas oli korteritesse tunginud kaheksanda korruse katuseakende kaudu. Seda päise päeva ajal. Et korterelamu katusele sissepääs oli suletud, pidid uurijad välja selgitama, kuidas murdvaras katusele üldse sai.

Variandid nagu võinuks 3500 euro väärtuses fototehnikat, arvuteid ja kosmeetikat minema viinud varas kasutada mõnd hüppe- või lennuvahendit, olid väheusutavad. Usutavam tundus, et asjasse võib olla segatud mõni sama maja elanik, sest samal katusel avanesid taeva poole veel viie teise korteri katuseaknad.

Nii keskendusid uurijad majaelanikele. Korteriühistu turvasalvestis näitas trepikojast spordikotiga lahkuvat noort meest, kes oli enda silmnäo varjamiseks kapuutsi pähe tõmmanud. See oligi isik, kelle uurijad pidid tuvastama.

Kes oli see isik ja kuidas ta suletud katusele pääses ja kuidas politsei uurimisega temani jõudis, loe edasi Postimehe paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles