Laadalised ammutasid loomeideid

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Riso ja Lovisa Lilles Descartes´i lütseumist heegeldasid mitu kuud pehmeid mänguloomi, mis kujutavad ohustatud liike kogu maailmast. Kollektsioonist on puudu vaid gorilla, mis on oma õige kuju minetanud ega olnud näitusekõlblik.
Katrin Riso ja Lovisa Lilles Descartes´i lütseumist heegeldasid mitu kuud pehmeid mänguloomi, mis kujutavad ohustatud liike kogu maailmast. Kollektsioonist on puudu vaid gorilla, mis on oma õige kuju minetanud ega olnud näitusekõlblik. Foto: Kristjan Teedema

Pealtnäha raske koolitöö võib tegelikult osutuda millekski ootamatult mõnusaks, lihtsalt sellepärast, et teemaks on miski, mille vastu ise päriselt huvi tunned ja mille tegemist naudid.

Näiteks võib heegeldada omaenda haruldaste elukate loomaaia, nagu tegid Katrin Riso ja Lovisa Lilles Descartes´i lütseumist. Koolis läks see arvesse põhikoolis kohustusliku loovtööna ning neiud said ise sealjuures terve hunniku uusi teadmisi.

Töö tegemiseks pidid nad läbi vaatama hulga materjale ohustatud loomaliikide kohta ja tegema valiku. Seejärel oli vaja nende loomade pilte põhjalikult ja iga nurga alt uurida, sest heegeldamiseks ei kasutanud nad internetist leitud mustreid, vaid mõtlesid kõik ise välja ja tegid tunde järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles