Uljas rivilaul õpetab ühtsust

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema sõjakooli ülem kolonelleitnant Mati Tikerpuu (vasakul) ja sõjakooli veebel vanemveebel Helari Pilve räägivad kooli värskest rivilaulust.
Kõrgema sõjakooli ülem kolonelleitnant Mati Tikerpuu (vasakul) ja sõjakooli veebel vanemveebel Helari Pilve räägivad kooli värskest rivilaulust. Foto: Margus Ansu

Kõrgem sõjakool on ainus taasloodud Eesti kaitseväe all­üksus, kellel on oma, amet­likult kinnitatud, sõnadega rivilaul. Laulu konkurss oli aasta esimeses pooles, septembris salvestas selle Haas­lava meeskoor, nüüd esitletakse seda avalikkusele.

Tõsi, rivilaulud on ka Eesti ajateenijate õppeüksustel, aga need pole ametlikult kasutusel ja kaovad tavaliselt koos üksuse reservi minekuga.

Küsimuse peale, kuidas kõrgema sõjakooli poisid uue rivilaulu omaks on võtnud, naerab Riia mäel sõjakooli uksele vastu tulnud Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste teabeohvitser kapten Kristjan Kostabi, et siin majas käivad asjad käsu peale. «Kui öeldakse, et tuleb laulda, siis lauldakse ja lauldakse rõõmuga,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles