Uderna hooldekodus valmis vajalik lift

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uderna hooldekodu juhataja Aime-Anne Soeson sõidutas eile vana maja uhiuue liftiga teiselt korruselt esimesele hooldekodus elava Vellar Kohvi. Ka hooldekodu meditsiiniõde Marje Aas (tagaplaanil) kasutas juhust, et jalavaeva vähendada.
Uderna hooldekodu juhataja Aime-Anne Soeson sõidutas eile vana maja uhiuue liftiga teiselt korruselt esimesele hooldekodus elava Vellar Kohvi. Ka hooldekodu meditsiiniõde Marje Aas (tagaplaanil) kasutas juhust, et jalavaeva vähendada. Foto: Margus Ansu

Uderna mõisahoones tegutsevas hooldekodus valmis lift, värske välimuse sai ka vana maja tagumine külg.

«Lift on suur rõõm, nüüd näeme, kui palju paremaks läks meie elanike ja töötajate elu,» ütles praegu 55 elanikuga Uderna hooldekodu juhataja Aime-Anne Soeson. «Nüüd saavad haigete jalgadega inimesed koos saatjaga kerge vaevaga õue ja lõppes ära elanike tassimine treppe pidi ühelt korruselt teisele. Ka toidu saame nüüd palju lihtsamalt teisele korrusele.»

Lifti ehitamiseks muinsuskaitse all olevasse mõisahoonesse tegi juurdeehitise projekti OÜ ARC Projekt. Ehituse peatöövõtja OÜ PVH Ehitus asus vana hoone kõrvale sobituvat liftišahti ja selle tuulekoda ehitama mai teises pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles