Pagarid ja kokad kolisid kokku

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagar Signe Raudberg sõidutas eile hommikupoolikul uuest ahjust välja kuumad põrandaleivad ja niisutas neid pisut, et koorik jahtudes pragunema ei hakkaks.
Pagar Signe Raudberg sõidutas eile hommikupoolikul uuest ahjust välja kuumad põrandaleivad ja niisutas neid pisut, et koorik jahtudes pragunema ei hakkaks. Foto: Margus Ansu

Hõrk leivalõhn, neelatama panevad koogid ja tordid ning suures katlas podisev pasteet on varem mitmel rendipinnal töötanud Rõngu Pagaris nüüd uues tootmishoones kõik ühe katuse all. Üha rohkem selle firma kaupa jõuab ka Tartusse.

Rõngu Pagari pagar Signe Raudberg pani naeratades paksud kindad kätte ja veeretas ahjust välja alusetäie kuuma leiba. «Põrandaleib – uus toode,» tutvustas ta kõrvalruumi jahtuma sõidutatud leivalaari.

«Varem ei olnud meil võimsust ja võimalust piisavalt uusi tooteid teha,» ütles 1996. aastast tegutseva perefirma Rõngu Pagar juht Jaanus Peri. «Rääkimata sellest, et meie töötajatel polnud korralikke abiruume.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles