Minimaailmad mitmel ekraanil

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tallinnas 24. oktoobril avatakse Telliskivi loomelinnakus kaheks kuuks pop-up-multimeediateater Erinevate Tubade Klubi (ETK), mille avaetenduseks on väiketeatri Cabaret Rhizome lavastus «Risomeedia». Tegemist on uue teatri, multimeediateatriga, iseloomustab «Risomeediat» selle lavastaja Johannes Veski, lisades, et töösõnana kasutatakse lavastuse kohta terminit «digikabaree».

«Lavastus käsitleb kaasaegses meedias vahendatavat informatsiooni, meie kaasaegset infosituatsiooni ja üldse tehnoloogilist arengut nii mitmekülgselt, kui see meie elu kõigis valdkondades puudutab,» selgitab Veski.

«Etenduse teema ongi meie kaasaegne sotsiaalmeedia ja infosituatsioon ning see, kuidas inimene selles käitub, mis muutunud on, kuidas meie privaatsus on muutnud ning mis on selles head või halba.» Teemaga sobivalt otsustati loo jutustamiseks mitte kasutada traditsioonilist näitemängu või loenguformaati. «Kasutame võimaluste piires, nii palju kui oskame, tänapäevaseid vahendeid ja meediavorme, mis meie ümber on. Selleks on sotsiaalmeedia, televisioon ja ekraanimeediumid ning elav teatrimeedium,» räägib Veski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles