Ühendused nõudsid aktsiooniga seksiostu keelamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Rebane / BNS

Eilsel Euroopa inimkaubanduse vastase võitluse päeval korraldasid MTÜ Eluliin ja Eesti Naisjuristide Liit Tallinnas Tammsaare pargis flash mob’i, millega soovisid tõmmata avalikkuse tähelepanu inimkaubanduse ohvrite muredele. Ühtlasi tegid organisatsioonid riigikogule ettepaneku keelata Eestis seksi ostmine.

Keskpäeval kogunenud aktsioonis osalejad, kes kandsid pappkaste kirjaga «Naine ei ole kaup!», jagasid möödujatele papist 50-euroseid, mille teisel küljel oli kiri «Ära osta seksi! Seksi ostes alavääristad nii ennast kui partnerit. Naine ei ole kaup!».

Seejärel liiguti Toompeale riigikogu hoone ette, kus anti üle parlamendi õiguskomisjonile adresseeritud ettepanekud. «Marianne Mikko võttis meid vastu ja rääkisime temaga võimalikust naiste koostööst,» ütles ettevõtmise üks organisaatoreid, naisjuristide liidu juht Maarika Pähklemäe. «Soovime, et riigikogu keelaks seksi ostmise nii lastelt kui täiskasvanutelt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles