Poliitikute pihta kogu südamest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja
Peeter Oja Foto: A.Peegel

Näitleja Peeter Oja tuleb reipa muusika saatel täna Viljandi pärimusmuusika aidas vaatajate ette, keset nägu ümmargune klouninina. Ta avaldab heameelt, et rahvas saalis on oma valiku teinud ja just nimelt teda valinud.

Võib-olla tervitab ta kedagi publiku hulgast ja küsib, kas on veel midagi, mida ta saab Viljandi heaks ära teha. Siinkohal ilmselt käib saalist läbi esimene naerukahin. Üsna kindlasti võtab ta seejärel punase klouninina eest ja selgitab, et poliitikuna võiks ta kõik kohalikud probleemid ära lahendada, aga Peeter Ojana – kahtlane.

Peagi vaatajad rõkatavad. Kõvaks naermiseks annab alust stand-up-komöödia «Nüüd tõesti aitab jamast» tekst, mille on näitlejaga koostöös kirjutanud Erik Moora ja Mart Normet, veel rohkem aga näitleja tihti muutuvad näoilmed ja hääletoon. Poliitikud jõuavad oma ülbuses ja rumaluses publiku ette karikatuuridena. Näitleja aimab järele mitmeid poliitikuid mitmest erakonnast. Ta paneb nende pihta kogu südamest. Teda on laval palju, kuigi ta on üksi. Aga üksi olla on talle meelepärane ka oma kutselises elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles