Vaba mees, hariliku diktaatori vastane

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmasotilik ülekuulamine: Garri Kasparov annab Swissoteli kõrgeimal korrusel ajakirjanik Kristel Kossarile oma tegemistest aru.
Urmasotilik ülekuulamine: Garri Kasparov annab Swissoteli kõrgeimal korrusel ajakirjanik Kristel Kossarile oma tegemistest aru. Foto: Karli Saul

Male suurmeister ning Venemaa opositsiooniliider Garri Kasparov räägib otsekoheselt elust Venemaal ja oma plaanist seada end sisse Tallinnas, ning annab valusalt pihta president Vladimir Putinile.


Ühel sügisesel pühapäeval kohtun maailma kunagise esimaletaja ja nüüdse Venemaa kuulsaima opositsionääri Garri Kasparoviga Tallinna kesklinnas, Swissoteli kõrgeimal korrusel. Akna taga tuksub vaikses pärastlõunarammestuses linn, kuhu Kasparov loodab peagi ühe oma kodudest sisse seada. Just Tallinnas teatas ta maailmale oma kandideerimisest rahvusvahelise maleorganisatsiooni presidendiks.

Enne meie kohtumist astus naaberriigi presidendi esivastaline üles Tallinna meeri esivastalise Eerik-Niiles Krossi toetusüritusel.

Vanemate malehuviliste meeste silmad särasid seal nagu teismelistel, kes Justin Timberlake’i autogrammitunnile pääsenud – värisevate sõrmedega ulatasid nad bloknoote suurmeistri allkirja saamiseks. Nad mäletavad küllap hästi Kasparovi viit legendaarset maleduelli Anatoli Karpovi vastu; mäletavad, kuidas Bakuus sündinud nooruk 1980ndate keskel kõigest 22-aastasena maailma ajaloos noorimaks esimaletajaks tõusis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles