Kiviõli volikogu kandidaadid pakkusid «õige valiku» eest kümme eurot

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud valimised 2013.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Kohalikud valimised 2013. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Prokuratuuri kinnitusel pakkusid eelvalimiste ajal häälte ostmise kahtluse alla sattunud Kiviõli linnavolikogu kandidaadid valijatele «õige valiku» eest 10 eurot.

Riigiprokuratuur teatas neljapäeval, et kolmapäeval pidas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo Kiviõlis kinni kaks kandidaati, keda kahtlustatakse häälte ostmises, vahendab ERR Uudised.

Samal päeval peeti häälte ostmise kahtluse tõttu kinni ka Paldiskis kandideerivad mees ja naine, kes maksid nende kasuks hääletamise järel valijatele 30 eurot ning kolmapäeval laekunud avalduse alusel käivitati kriminaaluurimine veel ühes väidetavas häälteostmise juhtumis ka Narva-Jõesuus.

Kahtlustuse kohaselt veensid nii Kiviõli kui Paldiski kandidaadid valijaid enda poolt hääletama ning andsid pärast hääletamas käimist igale valijale rahalise hüvitise.

Prokuratuur ei olnud nõus avalikustama, millise erakonna, valimisliidu või üksikkandidaadi kasuks hääli väidetavalt osteti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles