Animafilmi aitab nüüd teha õpik

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rao Heidmets
Rao Heidmets Foto: Eva Toome

Režissöör Rao Heidmets pani kokku animatsiooniõpiku – võta ainult ette ja tee endale päris oma film, ole sa 10- või 70-aastane, tudeng või kontorirott.

Vahva õpik, aitäh. Kohe tekkis tahtmine ka ise proovida, kõik need nööbid, käärid, kruusid ja taldrikud ellu äratada, joonistustest-nukkudest rääkimata. Aga on ka niisama muhe lugeda. Mis teid ajendas seda kirja panema?

Kõik asjad siin ilmas on omavahel seotud, üks viib teiseni. Olen aastaid Tartu Kõrgemas Kunstikoolis animatsiooni õpetanud. Suhteliselt regulaarselt olen teinud kunstiõpetajatele õpitubasid teemal «Kuidas teha animafilmi». Kui 2011. aastal viidi Eesti koolide kunstiõpetuse ainekavasse sisse animatsioon, tekkis vajadus eestikeelse õpiku järele. Mõtlesin, et proovin –  loengud ja praktilise animatsiooni õpetamise kogemus on mul ju olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles