Kas Rahvaliit otsustas ikka üksi jätkata?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Rahvaliidu siseopositsioon, sealhulgas president Arnold Rüütel ja Uno Silberg, väidavad juba pikemat aega, et erakonna detsembrikongress otsustas, et erakond jätkab iseseisvalt. 


Partei peasekretär Tarvo Sarmet on iga kord seda väidet kommenteerides viidanud sellele, et ühtegi taolist otsust Rahvaliit 5. detsembril Pärnus vastu ei võtnud.

Praeguse Rahvaliidu võimuladviku üks teravamaid kritiseerijaid, erakonna volikogu liige ja Harju maakonnaühenduse esimees Uno Silberg selgitas seepeale Postimees.ee'le, et tegu on erakonna detsembrikongressil vastu võetud avalduse kahe viimase lausega.

Need laused kõlavad järgmiselt: «On aeg vahetada käiku ja anda Eestile uus hingamine alternatiivse koalitsiooni näol. Peame vajalikuks panna juba lähiajal alus sotsiaalselt mõtlevate erakondade senisest tihedamale koostööle, et luua parimad võimalused üheskoos valitsusvastutuse kandmiseks pärast 2011. aasta riigikogu valimisi.»

Mida arvate teie, mida need kaks lauset näitavad? Kas Rahvaliidu kongress otsustas, et erakond peab jätkama vähemalt riigikogu valimisteni üksi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles