Sprindikoondis õpib uisutama. Kiirelt

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naerdes vihmas: Peeter Kümmel (vasakul) ja Siim Sellis ei lase vihmasajust end häirida, seest Eestimaal valitseb niikuinii kogu aeg kehv suusailm.
Naerdes vihmas: Peeter Kümmel (vasakul) ja Siim Sellis ei lase vihmasajust end häirida, seest Eestimaal valitseb niikuinii kogu aeg kehv suusailm. Foto: Margus Ansu

Suusasprinterid usuvad Christoph Schmidi treeningsüsteemi ja on rahul, et saavad šveitslastelt uisutehnika algõpet.

Eesti suusasprindikoondise senine maailmapilt on purunenud. Purustaja, Šveitsi keskmaajooksutreener Christoph Schmid suutis mõne kuuga ka suurima kahtleja Peeter Kümmeli  uude treeningsüsteemi uskuma panna. Ja mis tähtsamgi – esimest korda õpetatavad šveitslased sprintereile õiget uisutehnikat.

Kevad. Tartu Ülikooli doktorandi Kümmeli skeptitsism Schmidi suhtes on silmaga nähtav ja kõrvaga kuuldav. «Ei ole veel aru saanud tema süsteemist ja arusaamatut trenni on raske teha,» kuulutab ta pärast esimest harjutuskorda maikuus. «Istume maha, küll ta siis selgitab. Usun, et meil mõlemal on huvitavaid küsimusi ja vastuseid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles