Tuli hävitas Nõmme turuhoone

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas põles neljapäeva hilisõhtul maha muinsuskaitse all olev Nõmme turuhoone, inimesed esialgsetel andmetel kannatada ei saanud.

Häirekeskus sai teate põlengust kell 23.36.

Päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles Postimees.ee´le, et kõrgendatud valmisolekus sõitsid kohale kuus päästemeeskonda, kolm paakautot ning redelauto. Kohal viibisid ka kiirabi ning politsei.

Põleng likvideeriti lõplikult kell 5.32. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Tulekahju süttimise alguses esimeste päästeautodega samal ajal kohale jõudnud Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra ütles Postimees.ee´le, et muinsuskaitse all olev hoone on tules täielikult hävinenud ning taastada pole enam midagi.

«Selline tunne on, nagu oma kodu oleks maha põlenud, pisar tuleb silma,» ütles Vakra, kelle kinnitusel oli hoone kindlustatud. Tema sõnul sai tuli alguse hoone teiselt korruselt, kuid millest see süttis, peavad välja selgitama eksperdid.

Rahva seas levivad jutud, et põleng võis alguse saada süütamisest, kuid Vakra ütles Vikerraadio hommikustele uudistele, et esialgu on tegemist vaid spekulatsiooniga.

Sündmuskohal käinud Postimehe fotograaf Raigo Pajula rääkis, et hoone keskmine osa on sisse varisenud, püsti on vaid karkass. Kella 00.30 ajal öösel olid päästjad tema sõnul leegid kustutanud.

Päästekeskuse pressiesindaja kinnitas, et tule levik kõrvalhoonetele õnnestus ära hoida.

Põlengut oli vaatama kogunenud umbes sadakond inimest. Turuhoone vastas asuva Swedbanki aknad said kuumakahjustusi.

Rainer Vakra kinnitusel on Nõmme turg reedel suletud ning kokku kutsutakse kriisikomisjon, kus otsustatakse turu edasine käekäik.

Nõmme turuhoone taasavati pärast põhjalikku, 20 miljoni kroonist uuenduskuuri läinud aasta mais. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles