Fotod ja video: millises Tallinna poes on parim rahvustoitude valik?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity külastas pealinna kolme toidupoodi - Lasnamäel Smuuli teel asuvat Maxima XX-i, Kristiine keskuse Prismat ning Solarise keskuse toidupood, et selgitada, kus on parima valikuga maailma rahvusköökide toiduainete lett.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid ütles videointervjuus, et mida rohkem inimesed reisivad, seda rohkem nad rahvusköökide vastu huvi tunnevad. «Mida rohkem piire avaneb Eesti reisija jaoks, seda rohkem reisitakse uutesse sihtkohtadesse, tullakse tagasi ja soovitakse nende maade toite järgi proovida,» rääkis Erilaid.

Kõige populaarsemaks Eesti tarbija jaoks võib Erilaiu hinnangul pidada Aasia kööki. «Väga palju tehakse sushit, väga palju ka idamaiseid suppe. Need on müügiartiklid, mille kohta võib öelda, et need väga hästi müüvad.»

Prisma pressiesindaja Kadri Lainas ütles, et Prisma poed, mis on Eestis ühed suurimad supermarketid, on võtnud eesmärgiks pakkuda kliendile võimalikult laia valikut.

«Rahvusköögid on olnud pikka aega tõsuvas trendis,» ütles Lainas ning sarnaselt Erilaiule on ka tema hinnangul üheks põhjuseks reisimine.

Ka on Lainase hinnangul Eesti tarbija muutumas üha nõudlikumaks. «Kui 10-15 aastat tagasi käisime poes ja eeldasime, et üht toodet on letil kaht kuni kolme erinevat sorti, siis pidasime seda piisavaks. Täna peetakse aga täiesti tavaliseks, et poest leiab ka sushi või tortilla valmistamiseks vajalikke tooteid.»

Kõige suurema valikuga paistis silma Solarise toidupood, mida opereerib ABC Supermarkets.

Pressiesindaja Catrin Plaseri sõnul on üheks põhjuseks toidupoe asukoht ja ka see, et Solarist külastavad palju Tallinnas elavad välismaalased.

«Oleme märganud, et tarbijad on väga huvitatud neist toodetest ja eestlaste puhul on põhjuseks kindlasti see, et inimesed reisivad tänapäeval palju,» märkis Plaser, kelle sõnul võib kõige populaarsemaks pidada Jaapani ja Tai kööki.

Solarise toidupoes pakutava rahvusköökide toodete valik erineb konkurentide omast lisaks tootevaliku hulgalt ka ses osas, et valikus on oma maaletoodud kaubad, mida mujalt Eestis ei leia.

Plaser ei välista, et tõusev huvi rahvusköökide vastu võib tekitada võimaluse mõnel supermarketil luua taoliste toiduainete jaoks eraldi osakond. Solarise toidupoes on niisugune miniatuursel kujul aga juba olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles