Sisekaitseakadeemia uueks rektoriks saab Lauri Tabur

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia.
Sisekaitseakadeemia. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Komisjon valis avalikul konkursil sisekaitseakadeemia rektori kandidaadiks Lauri Taburi, kes peaks ametisse asuma 3. juunil.

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul on sisekaitseakadeemial nii sisejulgeolekusüsteemis kui kõrgkoolimaastikul tervikuna kanda väga väärikas ja vastutusrikas roll, mis nõuab üha enam valmisolekut uuteks väljakutseteks.

«Usun, et sisekaitseakadeemiat asub juhtima taaskord pühendunud ja professionaalne inimene, kes saab hoitud ja arendatud kooli omakorda järgmisele tulijale auga üle anda, nagu ka Priit Männik seda peagi teeb,» ütles Pomerants.

Kokku osales konkursil viis kandidaati, kellest komisjonil tuli sobivaim kandidaat välja valida ning siseministrile kinnitamiseks esitada. Minister saab komisjoni ettepaneku kinnitada pärast seda, kui komisjoni otsuse kümnepäevane vaidlustustähtaeg on möödunud. Seejärel sõlmib minister kinnitatud kandidaadiga töölepingu.

Praegu ametis oleva rektori viieaastane tööleping lõpeb selle aasta 2. juunil ning uus rektor peaks ametisse asuma 3. juunil.

Komisjoni poolt rektori kandidaadiks valitud Lauri Tabur on alates eelmisest aastast ametis olnud sisekaitseakadeemia teadus- ja arendusdirektorina. Eelnevalt on Tabur töötanud siseministeeriumi arendusnõunikuna ja sisejulgeolekupoliitika osakonna juhatajana.

Lisaks on Tabur juhtinud toonase politseiameti analüüsitalitust ja keskkriminaalpolitseid. Samuti on ta teinud arendustööd politseipeadirektori asetäitjana.

Sisekaitseakadeemia rektori kandidaadi valis välja komisjon koosseisus siseministeeriumi kantsler Märt Kraft, siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort, rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak, justiitsministeeriumi kantsler Margus Sarapuu, haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt ning päästeameti peadirektor Kalev Timberg.

Sisekaitseakadeemia rektori valimise korra ja kandidaadile esitatavad nõuded seab rakenduskõrgkooli seadus. Selle kohaselt peab sisekaitseakadeemia rektori kandidaadil olema doktorikraad või sellele vastav kvalifikatsioon ja vähemalt kolmeaastane töökogemus kõrgema riigiametnikuna või magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon ning vähemalt viieaastane töökogemus kõrgema riigiametnikuna.

Samuti on kandideerimistingimustes nõutud juhtimis- ja majandusalased teadmised ja oskused ning vähemalt kahe võõrkeele valdamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles