Kalamaja saab Allveelaeva, Staapli ja Peetri tänava

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav Kalamajas
Tänav Kalamajas Foto: Karli Saul

Tallinna linnavalitsus määras Põhja-Tallinna Kalamaja asumisse mere äärde rajatava uue elamurajooni tänavate nimedeks Peetri tänav, Staapli tänav ja Allveelaeva tänav.

Ühtlasi pikendati Vesilennuki tänava kulgu. Tänavanimede määramise vajadus tulenes Tööstuse tn 48 kinnistu ja lähiala detailplaneeringust

Kalamaja asumis tekib Patarei ja Lennusadama piirkonna detailplaneeringuga ja Tööstuse 48 kinnistu ja lähiala detailplaneeringuga mitu uut tänavat.

Tööstuse tänavalt algava ja mere suunas kulgeva tänava nime osas otsustas nimekomisjon toetada Peetri tänava nime, et jätta sellesse piirkonda alles mälestus Noblessneri sadama eelmisest nimest.

Planeeritavalt Peetri tänavalt algavale ja aasakujuliselt kulgevale tänavale valiti Staapli tänava nimi, kuna tegemist on endise staapelplatsi peal asuva tänavaga. Staapel on veepinnast kõrgemal asuv, vee poole kaldu plats, kus ehitatakse või remonditakse laevu ning kust laev vette lastakse.

Lennusadama tänavalt algava ja planeeritaval Peetri tänaval lõppeva uue tänava osas pooldati Allveelaeva tänava nime, kuna seal asunud laevatehase põhiliseks toodanguks olid algusaastatel allveelaevad. Samuti pidas komisjon loogiliseks Kalaranna tänavalt algava Vesilennuki tänava kulu pikendamist üle Lennusadama tänava perspektiivse Peetri tänavani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles