Paksas tahab uuesti presidendiks

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas Foto: SCANPIX

2004. aastal esimese nüüdisaegse Euroopa riigipeana ametist tagandatud Leedu ekspresident Rolandas Paksas (pildil) tahab uuesti presidendiks kandideerida.

«Püüan taas saada presidendiks, olgu see siis 2014. või 2019. aastal. Olen veendunud, et põhiseadus saab taastatud ning inimesed saavad hääletada selle poolt, keda nad tahavad presidendikohal näha,» ütles Leedu valitsusliitu kuuluva erakonna Kord ja Õiglus juht ning Euroopa Parlamendi saadik.

Paksas, kellel praegu on eluaegne valimistel kandideerimise keeld, loodab kandideerida juba tuleva aastal 11. mail toimuvatel riigipea valimistel. Tee selleks võib talle avada Leedu parlamendis eile esimesel lugemisel häältega 101:1 heaks kiidetud põhiseaduse parandus. Selle järgi saab põhiseaduse või ametivande rikkumise tõttu ametist tagandatud või saadikumandaadi kaotanud isik uuesti sellel ametikohal tööle asuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles