Koduomanik sai maamaksuvaidluses kohtult õiguse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna halduskohus rahuldas eelmisel nädalal koduomaniku kaebuse maksu- ja tolliameti vastu ning nõudis maamaksunõude tühistamist. Samuti tunnistas kohus põhiseadusega vastuolus olevaks maamaksuseaduse sätte, mis võimaldab maksuvabastust linnas kaasomandis olevalt 0,15 hektarilt.

Halduskohus leidis, et maamaksuseaduse sätte üle, mis võimaldab linnas vabastada maksust kaasomandis olev elamumaa 0,15 hektari ulatuses, tuleb algatada põhiseaduslikkuse järelevalve menetlus. Kohus nõustus kaebaja seisukohaga, et eristav maksusoodustus sõltuvalt sellest, kas maatükk on kaasomandis või jagatud korteriomanditeks, on meelevaldne ning vastuolus põhiseadusest tuleneva võrdse kohtlemise põhimõttega.

Kohus märkis, et korteriomaniku ja maa kaasomaniku suhe kodualusesse kinnistusse on ühesugune. Seetõttu peaksid ka seaduses neile kehtestatud maksusoodustused olema samasugused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles