Illuka vallavanem sai poolte valijate hääled ilma kampaaniata

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illuka vallavanem Oleg Kuznetsov.
Illuka vallavanem Oleg Kuznetsov. Foto: Erakogu.

Kohalike omavalitsuste valimistel Illuka vallas poolte valijate hääled saanud vallavanem Oleg Kuznetsov kampaaniat häälte püüdmiseks ei teinud.

Küsimusele kuidas õnnestus tal koguda poolte valijate hääled vastas, Kuznetsov, et eks seda tuleb valijatelt endilt küsida. «Ma ei ole valimislubadusi andnud ega kampaaniat teinud. Olen teinud lihtsalt oma igapäevast tööd. Ju see on olnud valla elanikele meele järele.»

Illuka vallas oli valijaid nimekirjas kokku 883, neist hääletamas käis 448. Valla elanikud andsid valimisliidule Koduvald Illuka kokku 399 häält, neist 224 läksid Kuznetsovile. Vallas kandideerisid ka Isamaa ja Res Publica Liidu ning Keskerakonna kandidaadid, mandaati volikokku kumbki aga ei saanud.

Häälte osakaalu poolest oma valimisringkonnas ületas vaid Tallinna linnapea Edgar Savisaar Kuznetsovi tulemust. Savisaar kogus Tallinnas Lasnamäel 67 protsenti häältest ja Kuznetsov Illuka vallas 50 protsenti häältest.

Kolm aastat vallavanema ametit pidanud Kuznetsov märkis, et järgmistel aastatel tuleb Illuka vallas arendada Illuka kooli mõisakompleks turismimagnetiks, taastada Permisküla sild üle Narva jõe ja jätkata Pannjärve tervisespordikeskuse arendamisega.

Illuka volikogus töötab Kuznetsov alates 1992. aastast, vallavalitsuses 2001. aastast. Kohtla-Järve Keemiatehnikumis õppis ta tehnik-mehhaanikuks ning Luua Kõrgemas Metsakoolis lõpetas ta 1998. aastal metsamajanduse spetsialisti eriala.

Illuka vald asub Ida-Virumaa maakonna kesk- ja kaguosas, vallas elab 1065 elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles