Rändteater toob lavale Eesti pärimusel põhineva õudusloo

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasemaid pärimuse tõlgendusi teatrilaval: "Eesti Ballaadid" Von Krahli teatris.
Varasemaid pärimuse tõlgendusi teatrilaval: "Eesti Ballaadid" Von Krahli teatris. Foto: EGERT KAMENIK/PM/SCANPIX BALTICS

Rändteater Vaba Vanker toob 2. novembril lavale pärimusliku õuduslavastuse «Õudne lõpp». Lavastus esietendub Harjumaal, Rae koolimajas ja liigub novembri nädalalõppudel edasi Kukruse, Kõue ja Vihula mõisatesse ning Juuru rahvamajja.

Lavastuse idee sündis suvel Rändteatri esimese lavastuse sõitude ajal. «Õudne lõpp» põhineb taas kord Eesti pärimusel. Nii tuleb juttu meie rahvalugudest ja –lauludest tuntud ja vähem tuntud tegelastest ning sellest, mis juhtub, kui nendega kohtuda. Lavastus ei ole soovitatav alla 12-aastastele.

Lavastusmeeskond koosneb suuresti juba suvel «Teekonna»-nimelise lavastusega ringi reisinud tegijatest. Lavastuses mängivad Rauno Kaibiainen (Eesti Improteater), Silver Kaljula (TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia 10. lennu teatrikunsti üliõpilane) ja Helen Lennuk. Viimane on ka tüki kunstnik. Muusika on loonud Ekke Västrik, etenduses musitseerib Kristel Kutser, valguse on loonud Madli Uuemäe.

 Soodushinnaga piletid on müügil Piletilevis ning koha peal enne etenduse algust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles