Koolipoiste kätest sündis pappmööbel

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papist mööblikomplekti autorid Erki Toomsalu (vasakult), Imre Paat, Margus Mauer, Kert Look ja Rainer Raiend proovivad omal nahal, kui hea tööga nad hakkama on saanud.
Papist mööblikomplekti autorid Erki Toomsalu (vasakult), Imre Paat, Margus Mauer, Kert Look ja Rainer Raiend proovivad omal nahal, kui hea tööga nad hakkama on saanud. Foto: Kristjan Teedema

Raatuse kooli fuajeed kaunistab kevadest saadik omalaadne papist mööbel. Diivanist, lauast ja tumbadest koosneva komplekti meisterdasid kooli üheksanda klassi poisid, kes peavad oma kätetööd hindamatuks.

«Kõige keerulisem oli mõtlemine. Kuidas teha konstruktsioon nii, et kõik klapiks,» meenutab 9.a klassi õpilane Margus Mauer pappmööbli sünnilugu, mis sai alguse juba möödunud sügisel.

«Õppeaasta oli just algamas ja me otsisime ideed, mida aasta jooksul teha võiks. Lõpuks käiski Margus välja mõtte, et see võiks olla mingi mööbliese,» lisab Marguse klassivend Kert Look. Meeskonda võeti ka Rainer Raiend ning praegu vahetusõpilasena Itaalias viibiv Karl Kivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles