Noored otsivad kontakti eakate kaaslinlastega

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne, kui eakad tulevad jaanuaris Kivilinna gümnaasiumisse külla, lähevad Ann-Liis Arike (vasakul) ja Hanna-Liina Jaanus ka Kodukotusesse, et plaanid täpsemalt läbi rääkida.
Enne, kui eakad tulevad jaanuaris Kivilinna gümnaasiumisse külla, lähevad Ann-Liis Arike (vasakul) ja Hanna-Liina Jaanus ka Kodukotusesse, et plaanid täpsemalt läbi rääkida. Foto: Kristjan Teedema

Noored ei pea tavaliselt eriti lugu vanade teadmistest ja vanad jällegi ei suuda mõista noorte elu. Kivilinna gümnaasiumis üritatakse seda lõhet ühest otsast kokku õmblema hakata.

Kaks korda aastas annab linn noortele väikese rahasumma, kuni 200 eurot, et nood saaksid mõne algusest peale enda välja mõeldud töö või tegemise ellu viia. Raha ei anta muidugi niisama, komisjonile peab olema esitatud korralik projekt ja keegi täisealine peaks asjadel silma peal hoidma.

Kivilinna gümnaasiumi tüdrukud Ann-Liis Arike ja Hanna-Liina Jaanus, üks kaheteistkümnendas, teine üheteistkümnendas klassis, on juba kogenud projektikirjutajad. Mõlemad on õpilasomavalitsuses ja iga ürituse puhul on vaja täpselt kirja panna, mis ja kuidas. Varem on kirjutatud projekte ka sponsoritelt millegi vajaliku saamiseks, kuid raha hankimiseks oli see nüüd päris esimene kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles