Eksperdid uurivad laeva tekkinud pragu

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus pukkidel seisva laeva EVA-301 põhja alla kütusetanki tekkis 1. oktoobril silma järgi hinnates selline 30–40 sentimeetri pikkune pragu, millest lekkis Peipsisse 1400 liitrit kütust.
Tartus pukkidel seisva laeva EVA-301 põhja alla kütusetanki tekkis 1. oktoobril silma järgi hinnates selline 30–40 sentimeetri pikkune pragu, millest lekkis Peipsisse 1400 liitrit kütust. Foto: Margus Ansu

Peipsil hiljuti suure kütusereostuse tekitanud hüdrograafialaev EVA-301 seisab Tartus dokis pukkide peal ja nii on hästi näha kurja juur – pragu kütusetankis. Miks see tekkis, vajab veel uurimist.

Kas kütusetanki vigastus tekkis kuus aastat vanal laeval ehitusvea või Peipsi terava laine pärast, ei hakanud veeteede ameti hüdrograafia ja navigatsioonimärgistuse teenistuse juhataja, peadirektori asetäitja Taivo Kivimäe eile oletama. «Sellise asja uurimine on pikk protsess,» selgitas ta.

Oktoobri esimesel päeval Peipsil mõõdistustöid teinud veeteede ameti hüdrograafialaeva EVA-301 ühest kütusetankist lekkis järve 1400 liitrit diislikütust, mis kattis ligi 90 000 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles