Asekantsleri vallandamiseni viis pikalt tegemata töö

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Ljudvig oli sotsiaalministeeriumi asekantsler vähem kui aasta aega.
Aleksander Ljudvig oli sotsiaalministeeriumi asekantsler vähem kui aasta aega. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalministeeriumi endine asekantsler jättis alates tänavu aprillist kuni augusti lõpuni korduvalt täitmata oma põhilised tööülesanded, selgub ministeeriumi distsiplinaarmenetluse kokkuvõttest. Mees ei võtnud end kokku ka pärast seda, kui kantsler ja koostööpartnerid talle korduvalt tema kohustusi meelde tuletasid.

Märtsis tekkisid probleemid erihoolekandeteenuse korralduses, kui kohus otsustas, et ööpäevaringsele erihooldusele määratud inimesed peavad hakkama teenust saama kolme kuu jooksul, eelarves polnud selleks aga raha. Samuti pälvisid avalikkuse tähelepanu kaks surmajuhtumit erihooldekodudes, mistõttu valdkond nõudis ministeeriumi kõrgendatud tähelepanu.

Asekantsler Ljudvig korraldas kaks koosolekut, kuid neil eesmärgiks seatud tegevuste ajakava paikapanemist ja osapoolte vahel ülesannete jagamist pole siiani tehtud. Olukorra realistlike lahendusvariantide asemel pakkus asekantsler välja vaid selle, et eelarvet tuleks kohe suurendada, kuigi see polnud aasta keskel võimalik, tõdetakse menetluse kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles