Lastemuuseumis avati mänguautode näitus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel avati Tallinna Linnamuuseumi Lastemuuseumis näitus «Õnnelik lapsepõlv – mänguautod Viljar Sardi kogust».


Näitus toob vaatajateni väikese osa põlise Rakvere elaniku ja kirgliku kollektsionääri mängu- ja mudelautode kogust.

Viljar Sard alustas mudelite kogumist 6. klassi poisina ning mängulusti on jätkunud tänaseni. Näitust planeerides otsustati vaatajateni tuua muuhulgas 1970.-1980. aastatel Normas, Tartu Plastmasstoodete Katsetehases ja Salvos valmistatud liiklusvahendid. Lisaks kodumaisele toodangule on vaatamiseks väljas Ida-Saksamaal, Tšehhoslovakkias ja erinevates NSV Liidu vabariikides toodetud autod.

Paralleelselt liiklusvahendite kogumisele tegeleb kollektsionäär ka katkiste mudelite restaureerimisega, asendades purunenud detailid uutega ning andes tagasi aja jooksul kaotatud värvkatte.

Näitus «Õnnelik lapsepõlv – mänguautod Viljar Sardi kogust» jääb avatuks 2014. aasta veebruarikuu lõpuni. Lastemuuseum asub Põhja-Tallinna linnaosas, Kalamajas, Kotzebue tn 16. Muuseum on avatud kolmapäevast pühapäevani kella 10.30-18, kassa suletakse kell 17.30.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles