Riigikogus moodustati Eesti-Ladina-Ameerika parlamendirühm

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Toomas Huik

Riigikogus moodustati täna Eesti-Ladina-Ameerika parlamendirühm, selle esimeheks valiti Mart Nutt. Parlamendirühma kuuluvad veel Andres Herkel, Tiina Lokk-Tramberg ja Juku-Kalle Raid.

«Mitmed Ladina-Ameerika parlamendid on tundnud huvi Riigikoguga kontaktide loomise vastu. Kuna väikesel Eestil ei ole mõttekas kõigiga eraldi parlamendirühma moodustada, siis otsustasime luua ühtse Ladina-Ameerika parlamendirühma,» ütles Mart Nutt.

Ladina-Ameerika riikidest on siiani moodustatud parlamendirühm Brasiiliaga, mille esimees on Andrei Korobeinik ja aseesimees Mart Nutt, teatas riigikogu pressiteenistus.

Riigikogus on moodustatud 55 parlamendirühma, et tõhustada suhtlemist teiste riikide parlamentidega. Parlamendirühmade tegevus on suunatud Eesti välispoliitiliste eesmärkide elluviimisele ja riigi tutvustamisele välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles