Adams: märatseva pulli tüüpi noormees võib 30. eluaastaks rahuneda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Adams
Jüri Adams Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Täna arutlesid endised ja praegused justiitsministrid konverentsil Eesti karistuspoliitika üle ning Jüri Adams leidis, et noorena kuritegevusele kalduvad mehed rahunevad veidi vanemaks saades sageli maha.

Debatti juhtinud ERRi ajakirjanik Rasmus Kagge tõi karistuspoliitika teema lahkamiseks näite Viljandist, kus noor mees oli korduvalt politseinikku rünnanud, kuid pääses enamasti kokkuleppemenetluse korras vaid ühiskondlikult kasuliku töö tegemise kohustusega, vahendab ERR Uudised.

«Märatseva pulli tüüpi noormees on eksisteerinud maailma loomisest peale,» ütles Adams seepeale.

Tema sõnul rahunevad osa neist noortest 30. eluaastaks maha, teised mitte, kuid karistused peaksid neid suunama maharahunemise poole.

Seda, kas konkreetne noormees on maharahuneja või satub ta seadusega pahuksisse oma elu lõpuni ei saa ette näha, kuid karmide karistustega võidakse teda suunata just halvemale teele, leidis Adams.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles